Feest van Heilige Johannes “San Juan”

Feest van Heilige Johannes “San Juan”


24 juni is de dag van de Heilige Johannes (Sant Juan). De oudste wijk van Bocairent samen met de hermitage van Sant Juan maakt een groots feest met veel ambiance.  Gedurende het hele weekend zijn er vieringen, centraal staan dan de Mis en de Optocht maar ook parades en een broederschapsdiner  waar de hele wijk aan meedoet.

De hermitage van Sant Juan was voorheen een Arabische moskee, die dateert uit de XXII eeuw en was ooit een van de eerste kerken in het dorp. De kapel is een mix van verschillende stijlen van gotisch op de boog in de voorgevel tot barok op de strips en tekeningen. In de muurontwerpen vindt U zijn allegorieën van de Gezegende Maagd, Onze Lieve Vrouw van Carmen en het Heilig Hart.

Op de kortste nacht van het jaar,  23 en 24 juni wordt er gefeest met het vreugdevuur, die de betekenis van zuivering krijgt. Die avond wordt speciaal afgesloten met een diner van de buren in het gezelschap van de muziekband Villa de Bocairent.

sant joan 1 sant joan2 sant joan7 sant joan6


Leave a Reply

Your email address will not be published.