Feest van Sint Antonius de Padua “Sant Antoni”

Feest van Sint Antonius de Padua “Sant Antoni”


De 13de juni wordt er in de hermitage  van Sint Antonius het feest ter ere van Sint Antonius de Padua (Heilige Anthonius) gevierd. Het is een heel populaire festival ter ere van de Heilige en wordt sinds de 18de eeuw gevierd en duurt het hele weekend lang.

Volgens de traditie kan dan op 13de juni, de dag van Sint Antonius, elk meisje de Heilige inroepen om een huwelijkspartner te vinden. Dit doet ze door middel van een naald te plaatsen  in de doopfontein, dan zou een man die wilt trouwen zijn hand erin steken en als hij geprikt wordt door de naald dan zou hij haar man worden.

De hermitage  dateert uit de achttiende eeuw en is verbonden met het huis van de kluizenaar. Vroeger kregen de kinderen van de boerderijen er omheen elke zondag catechese en in de week les voor de Basis School.

Sinds 1780 is er ter ere van deze Heilige een heel weekend een polulair festival aan gewijd. Naast de religieuze activiteiten, is er o.a. ook een markt met ambachtelijke producten .  Het typische snoep van deze feesten is de “Puret van Sant Antoni” of “De sigaar van Heilige Antonius”

De hermitage  is gelegen op een heel speciale plaats naast de CV-81 weg richting Villena, op zo’n 5km van Bocairent. Het is omringt door pijnbomen en cipressen die zon, shaduw en een heel bijzondere sfeer aan de bezoekers bieden.

Tijd: (aanvang)
Datum: (zonder jaar)
Locatie:


Leave a Reply

Your email address will not be published.